Kako da proširite poslovanje u inostranstvu?

Bez autora
Jul 21 2024

Pokretanje malog biznisa je veliki izazov, što zna svaki preduzetnik.

Za početak potrebna je ideja, potom se pokreće posao, odnosno izlazi se na tržište, ali pravi rad počinje tek potragom za potencijalnim klijentima, ali i stalnom borbom kako da se na najbolji način upravlja finansijama.

A to je samo početak, piše "The Guardian", jer profitabilnost može djelovati kao daleki san usred svakodnevne borbe i razmišljanja kako pokriti troškove.

A šta je sa iskušenjima koja dolaze kasnije - održavanje i rast poslovanja - jednom kada ste već uhodani i uspješno se pozicionirali?

Ekspanzija na inostrana tržišta nije za one slabog srca, piše britanski list, a izvještaj PayPala "2024 Business of Change", za čije potrebe je anketirano 500 malih i srednjih preduzeća, pokazao je da 32 odsto vlasnika malih preduzeća u Velikoj Britaniji ne vjeruje u izlazak na međunarodno tržište, odnosno nisu dovoljno samouvjereni da bi načinili takav korak.

Naravno, uvijek postoje faktori koje ne možete kontrolisati jer ko je mogao predvidjeti pandemiju korona virusa?

Ali razumijevanje onoga što možete kontrolisati može da pomogne da svom poslovanju pružite najveću šansu za uspjeh na međunarodnoj sceni, prenosi"Nova Ekonomija".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik